Future living, innovation

The Bicycle Theft Project

Client Hakuhodo i-studio Japan, Neuromagic
Year 2018
Category

De uitdaging

In niet alleen Nederland groeit het gebruik van fietsen, ook in Japan en daarmee ook het aantal gestolen fietsen per jaar. Wat is hier nou eigenlijk de oorzaak van en op wat voor een innovatieve manier kan het aantal gestolen fietsen per jaar naar beneden worden gebracht.

In een multidisciplinair team vanuit Amsterdam en een team vanuit Hakuhodo i-studio in Japan werd het onderzoek gestart en werden dagelijks / wekelijks de bevindingen besproken en vergeleken. Met als eind doel 'more sustainable cities and communities'.

Het avontuur

a1
a2
a5
a6
a3
a4
a7
a8
a9
a10

Met een strakke scrum planning en effectieve sprints werd elke oplevering een klein avontuur. Zo zijn er heel veel post-its en interviews doorheen gegaan om te ondervinden waar het probleem van fietsen diefstal zit. Een sociaal probleem of toch slechte stad planning? Er zijn liters koffie geschonken en arduino kits aangesproken om op een snelle manier prototypes te realiseren en testen. Tijdens dit process heb ik als lead creative verschillende brainstorms georganiseerd - concepten bedacht - een expositie verzorgd en was ik van begin tot eind betrokken bij de visuele uitwerking van alle concepten.

> Meer weten over de inhoud van dit project?

Het resultaat

login
iphonex-Japanproject
b6
b7
b5
b1
b2
b3
b4